Nyitóoldal
 
Miért a KiwiSun?
 
Kiwisun szalonok
 
Gépeink
 
Áraink
 
Franchise csatlakozás

KiwiSun tippek a biztonságos napozás érdekében

hfj
Minden forrásból és a csapból is az folyik, hogy védjük magunkat a magas UV-B sugárzás ellen és vigyázzunk bőrünk épségére, egészségére kiemelten a nyári időszakban. Természetesen ez valóban rendkívül fontos, hiszen ha nem használunk megfelelő védelmet nyújtó kozmetikumot, akkor a nap sugarai könnyedén barátból ellenséggé válhatnak. A napozásnak is megvannak a maga aranyszabályai, amelyek mindenkire egyaránt és ugyanúgy érvényesek. Nőkre, férfiakra, gyerekekre, idősekre. Összeszedtük Neked a főbb szempontokat, amiket ha betartasz, akkor biztosan csodás és egészséges barnasággal élvezheted a teljes nyári időszakot.

Ha teheted, vízlepergető terméket használj!

Mára már millióféle napvédő krémet lehet kapni, de vajon melyek azok a termékek, amikkel tuti, hogy nem fogsz mellé? Ha olyan krémet választasz, ami impregnálja a vizet a testről (azaz nem engedi beszívódni, hanem egyszerűen lepergeti a bőr felszínéről), akkor egyúttal véded a bőröd a leégés és a kiszáradás ellen. Miért? Mert a napvédő krém így jóval hosszabb ideig tartósan fennmarad a bőrödön, és ezáltal véd a strandolás alatt a bőrödet érő klóros víz vagy természetes víz szárító hatásától.

A víz felszínén való napozás veszélyes

Ha élvezed is, hogy lágyan fújdogál a szellő, miközben a matracodon fekszel a víz tetején, akkor sem ajánlatos huzamosabb ideig ezt a fajta kikapcsolódási módot választanod. A víz felszínén lebegve ugyanis nem érzed, hogy annyira meleged lenne, a bőröd viszont elképesztően nagy sugárzásnak van kitéve, amely ellen hosszú távon semmilyen naptej sem véd meg. Könnyedén megéghetsz, ha a vízfelszíni napozást választod. Ha kisbabád, gyermeked viszed a vízbe úszógumival vagy matracon, erre különösen figyelj oda! 

Az árnyék hűsít, de nem véd

Elég nagy tévhit, hogy árnyékban védve vagyunk a sugárzástól, és nem lehet megégni. Az UV-B sugárzás bizony nem válogat, elér az árnyékba is. Ezért fontos betartanod, hogy ha árnyékos helyet is választasz strandolásos pihenésed céljából, akkor is használj védőkrémet.Impresszum   ÁSZF   1139 Budapest, Rozsnyai utca 11. Telefon/Fax: (06-1) 350-9371 Mobil: (06-70) 371-3473