Nyitóoldal
 
Miért a KiwiSun?
 
Kiwisun szalonok
 
Gépeink
 
Áraink
 
Franchise csatlakozás

KiwiSun tippek a biztonságos napozás érdekében

hfj
Minden forrásból és a csapból is az folyik, hogy védjük magunkat a magas UV-B sugárzás ellen és vigyázzunk bőrünk épségére, egészségére kiemelten a nyári időszakban. Természetesen ez valóban rendkívül fontos, hiszen ha nem használunk megfelelő védelmet nyújtó kozmetikumot, akkor a nap sugarai könnyedén barátból ellenséggé válhatnak. A napozásnak is megvannak a maga aranyszabályai, amelyek mindenkire egyaránt és ugyanúgy érvényesek. Nőkre, férfiakra, gyerekekre, idősekre. Összeszedtük Neked a főbb szempontokat, amiket ha betartasz, akkor biztosan csodás és egészséges barnasággal élvezheted a teljes nyári időszakot.

Ha teheted, vízlepergető terméket használj!

Mára már millióféle napvédő krémet lehet kapni, de vajon melyek azok a termékek, amikkel tuti, hogy nem fogsz mellé? Ha olyan krémet választasz, ami impregnálja a vizet a testről (azaz nem engedi beszívódni, hanem egyszerűen lepergeti a bőr felszínéről), akkor egyúttal véded a bőröd a leégés és a kiszáradás ellen. Miért? Mert a napvédő krém így jóval hosszabb ideig tartósan fennmarad a bőrödön, és ezáltal véd a strandolás alatt a bőrödet érő klóros víz vagy természetes víz szárító hatásától.

A víz felszínén való napozás veszélyes

Ha élvezed is, hogy lágyan fújdogál a szellő, miközben a matracodon fekszel a víz tetején, akkor sem ajánlatos huzamosabb ideig ezt a fajta kikapcsolódási módot választanod. A víz felszínén lebegve ugyanis nem érzed, hogy annyira meleged lenne, a bőröd viszont elképesztően nagy sugárzásnak van kitéve, amely ellen hosszú távon semmilyen naptej sem véd meg. Könnyedén megéghetsz, ha a vízfelszíni napozást választod. Ha kisbabád, gyermeked viszed a vízbe úszógumival vagy matracon, erre különösen figyelj oda! 

Az árnyék hűsít, de nem véd

Elég nagy tévhit, hogy árnyékban védve vagyunk a sugárzástól, és nem lehet megégni. Az UV-B sugárzás bizony nem válogat, elér az árnyékba is. Ezért fontos betartanod, hogy ha árnyékos helyet is választasz strandolásos pihenésed céljából, akkor is használj védőkrémet.Impresszum   1139 Budapest, Rozsnyai utca 11. Telefon/Fax: (06-1) 350-9371 Mobil: (06-70) 371-3473