Nyitóoldal
 
Miért a KiwiSun?
 
Kiwisun szalonok
 
Gépeink
 
Áraink
 
Franchise csatlakozás

Aktuális játékunk nyertesei

Forbes cikk

A Forbes üzleti magazin 2017. 11. száma írt rólunk egy hosszabb lélegzetű cikket, amiben a cég történetéről is szó esik.

A cikket itt lehet elolvasni

Jó befektetés és örömteli munkalehetőség a páromnak.Vajon milyen vállalkozás az, amelyben a gyermekes családok hölgy tagjai kényelmesen és biztos jövedelem mellett térhetnek vissza a vállalkozóként, amely nem utolsó sorban jó befektetés az egész családnak?

Az elmúlt években folyamatosan nő hazánkban azoknak a családoknak a száma, ahol a gyermekek megszületését és első éveit követően az édesanya szívesen visszatérne dolgozni, biztos és nyugodt körülmények között. Ők azok, akik a jövőre is gondolva nem akarnak egész nap otthon ülni, hanem értelmes célú, biztos és jövedelemszerző munkát keresnek.
A kisgyermekes édesanyák általában nem szívesen választják azt a lehetőséget, hogy visszatérnek saját, korábbi munkahelyükre, mert a gyerekek ellátása miatt korlátozott szabadidővel rendelkeznek. Szerencsés eset, ahol a családnak vannak megtakarításai és éppen a biztonságos befektetést keresnek. Ezek a családok olyan befektetési formát keresnek, ahol önmaguknak teremtve új egzisztenciát, új vállalkozást alapítva, függetlenül és lehetőleg szabadon variálható munkarendben dolgozhatnak. Számukra az a legfontosabb, hogy a stabil jövedelem mellett, az egész család számára is maradjon abból, ami a legfontosabb, az együtt tölthető szabadidőből…
Erre a megnövekedett és jogos igényre kínál megoldást a KiwiSun szolárium franchise hálózat üzleti modellje.
A KiwiSun szalonok döntő többségében, egy-egy szalont családi vállalkozás keretében üzemeltetnek, ahol a férj egyébként mással foglalkozik, más munkakörben dolgozik vagy saját önálló vállalkozását vezeti.
A befektetési szempontokat és a család érdekeit mérlegelve biztosítják azt a kb. 20-30 mFt-os alaptőkét, amely egy KiwiSun franchise szalon elindításához szükséges.
A befektetési döntéshez rendkívül sok és elérhető információ áll rendelkezésre, amelyekről egyrészt a budapesti franchise központ tájékoztatja, másrészt nyilvános és látható, hogy már közel 70 db KiwiSun szolárium szalon működik sikerrel.
Hazánkban jelenleg 53 szalon működik, sőt külföldön is egyre népszerűbbek a KiwiSun franchise szalonok. Jellemző, hogy ambiciózus családok, párok, házaspárok tartoznak a tulajdonosaik közé, amelyekben általában a család hölgy tagja vezeti a szalont.
A KiwiSun szolárium franchise hálózatban kitűnő és egymást támogató közösség alakult ki, mert a franchise központon túl, a szalonok vezetői is segítik egymást tapasztalataikkal, ötleteikkel. A franchise tulajdonosok évente 2 alkalommal is találkozhatnak egymással szervezett keretek között, a KiwiSun oktatási napjain. Ez elsősorban a szalonok recepciós dolgozóinak alap és továbbképzése, de jó lehetőséget ad a franchise vezetőség és a szalonok vezetőinek találkozójára is.
A KiwiSun professzionális oktatási rendszere kiemelkedő, mert a dolgozók a kötelező elméleti és gyakorlati oktatásokat, majd szakvizsgát követően állhatnak egy KiwiSun szalon pultja mögé. Az oktatásokon a KiwiSun vezetői, orvos bőrgyógyász, egyetemi pszichológia tanár, egyetemi kommunikációs szaktanár, mesterkozmetikus és számos egyéb szakember biztosítja a dolgozók magas szintű felkészítését. A szalon tulajdonosok is előszeretettel részt vesznek a továbbképzéseken, hogy tanuljanak és találkozzanak.
A KiwiSun-t alapító cég 23 éve van jelen a szolárium piacon hazánkban, önállóan fejlesztette ki azt a technológiát, amelynek köszönhetően Európában is , egységes működési keretek és műszaki tartalom mellett biztosítja az EU normáknak mindenhol megfelelő minőségi szolgáltatását. A KiwiSun franchise hálózat 11 évvel ezelőtt nyitotta meg első szalonját, amely a különleges enteriőrnek és a magas színvonalnak köszönhetően, rohamos fejlődésnek indult. Budapesten ma már 18 szalon, országszerte 35 szalon, Európában pedig további 12 szalon működik a barnulni vágyó vendégek örömére (Szlovákia, Románia, Németország, Anglia és Írország). Jelenleg további 10 újabb franchise szalon van épülőben, hamarosan Olaszországban, Veronában is megnyílik a KiwiSun franchise új szalonja.
Érdekesség, hogy a külföldi szalonokat, kizárólag kint élő magyar párok nyitják. Kivételnek számítanak ez alól a Londonban működő szalonok, ahol az elmúlt években kiköltözött fiatal korosztály nyit KiwiSun franchise szalonokat. Ők általában 30 év körüli fiatalok, akik dolgozni mentek ki Angliába, ahol megteremtették az anyagi feltételeit, hogy saját önálló vállalkozásuk legyen.
Hazánkban a KiwiSun franchise rendszere területi kizárólagosságot biztosít tagjainak.
Megkérdeztük, az egyik hazai franchise tagot, hogy mennyire elégedett a KiwiSun vállalkozással.
A Mosonmagyaróváron működő franchise szalon tipikus hazai családi vállalkozás, alapítói több gyermeket nevelnek, Levente a férj, aki a tőkét biztosította, felesége Viktória, ő az, aki a szalont vezeti.
Előbb a szalont vezető feleséget, Viktóriát kérdezzük:
Mikor és hogyan talált rá a KiwiSun franchise hálózatra?
4 évvel ezelőtt Győrben próbáltam ki az ottani KiwiSun szalont, majd a KiwiSun weboldalát felkeresve találtam rá a franchise csatlakozás lehetőségre.
Korábban Ön mivel foglalkozott?
Alkalmazottként dolgoztam egy nyílászárókat gyártó hazai cégben.
Hány gyermeket nevelnek férjével?
Jelenleg két aranyos gyermekünk van.
Hogyan tudja megszervezni a családi életét és a KiwiSun szalon vezetését, hogyan tud köztük egyensúlyt teremteni?
A szalon vezetés teendőit a gyerekek iskolai és óvodai időszakában kényelmesen meg tudom oldani, elviszem őket reggel, hozom délután, a két időpont közötti 5-6 óra bőven elegendő a napi ügyek intézésére. Szerencsére, ez a vállalkozási forma és a franchise háttér azt is biztosítja nekem, hogy hétvégén kizárólag a családommal tudom tölteni minden időmet.
A nyitást követően években, volt-e fejlesztés, tapasztal-e fejlődést a szalont illetően?
Határozott fejlődés volt és van a szalonban, a területi kizárólagosságnak és a központi/helyi marketingnek köszönhetően egyre több a vendégünk. Ezért újabb 2 szolárium géppel bővítettük a szalont, ahol ma már 6 géppel várjuk a vendégeket.
A család férfi tagját, Leventét is megkérdeztük a KiwiSun vállalkozással kapcsolatban, aki saját vállalkozását vezeti:
Mivel foglalkozik a saját cége?
Textilipari anyagokat gyártó hazai céget vezetek.
Mit gondol, jó döntés volt az Ön részéről, a KiwiSun franchise hálózathoz csatlakozni?
Az elmúlt 4 év alapján azt mondhatom, hogy igen. A franchise szalont a feleségem vezeti ugyan, de nekem is fontos, hogy Viki sikeres legyen önállóan is és amit én látok belőle, hogy valós és tényleges a KiwiSun központi támogatása, úgy, ahogy azt vártuk.
A befektetése szempontjából, elégedett-e annak megtérülésével?
Határozott igennel válaszolhatok erre a kérdésre. A nyitást követő bevezető időszakban sikerült annyira felfuttatnunk a szalont, hogy további befektetésre is jutott belőle, a szalon területét bővítettük és 2 újabb gépet is vásároltunk.
Tehát elégedett vagyok. De a befektetés/megtérülés nyers számain túl, számomra az a legfontosabb, hogy feleségemet sikeresnek és boldognak lássam, és fontos az is, hogy ezzel a gyerekek, a család nyugalmát és biztonságát fokozhattam. Nekem ez több mint elég.

A KiwiSun franchise csatlakozással kapcsolatban információt kérhet és személyes találkozót is egyeztethet, a https://www.kiwisun.hu/franchise-csatlakozas-.html weboldalon.

Impresszum   1139 Budapest, Rozsnyai utca 11. Telefon/Fax: (06-1) 350-9371 Mobil: (06-70) 371-3473