Nyitóoldal
 
Miért a KiwiSun?
 
Kiwisun szalonok
 
Gépeink
 
Áraink
 
Franchise csatlakozás

Házi praktikák betegség idején

tea
Bár egész nyáron az évszázad leghidegebb telével riogattak a meteorológusok, most pedig épp arról beszélnek, hogy a tél gyakorlatilag el is fog maradni, nem árt felkészülni a megfázás-szezonra.
A múltkori betegség sajnos végigsöpört az egész családon, átmenetileg kiiktatva bennünket a normális életből. Nem tudom, más családoknál hogy van, de nálunk, ha valaki beteg, a rokonság azonnal gyógymódok széles skálájával kezdi bombázni. (Nem beszélve azokról a figyelmes családtagokról, akik olyan kedves mondatokkal hívnak fel, hogy „már megint megbetegítetted a gyereket?”, vagy „nem igaz, hogy nálatok mindig beteg valaki...”, vagy „tudod, mi mindig kezet mosunk hazaérkezéskor, nem is betegek soha a gyerekek”, stb.)
A betegség a mi családunkban közügy – legalábbis tanácsadási szinten. Így arra jutottam, összegyűjtöm azokat a trükköket, amik nálunk be szoktak válni ténylegesen, már amikor nem ilyen patika-gazdagító, antibiotikumig fokozódó mutáns betegség ver el minket a lábunkról. Meggyőződésem ugyanis, hogy a betegség készületlenül ért minket, és azért tudott ekkora pusztítást végezni, mert még nem álltunk készen a rohamra.  Én az alábbi 5+1 trükkel turbózom télre a családot. ti mivel készültök?

Nagyi fokhagymás életelixírje
Nagyanyám a mézes fokhagymára esküszik, de ezt nálunk csak a felnőttek hajlandóak elfogyasztani. Ehhez egy fej fokhagymát a kés pengéjével szétnyomok, felaprítom és mézzel elkeverem. Reggel este egy-egy kanál nagyon jó hatással van a szervezetünkre!
Anyósom gyömbérteája
Ennek a teának egyik fő előnye, hogy mindig Férj készíti el, és ha beteg vagyok, ágyba hozza nekem  Jó 2 ujjnyi friss gyombért megtisztít és finomra reszel. Teatojásba teszi a reszeléket és egy liter vízzel felfőzi. Kb. 10 perc főzés után lezárja a lapot és hagyja ihatóra hűlni a teát. Ekkor citromszeleteket tesz bele, és hozzákeveri a mézet. Télen ezt viszem magammal termoszban a munkába.
Mamám hagymatája
Ez azt hiszem a legegyszerűbb varázsszer a nátha ellen: fogj egy fej hagymát, és főzd meg egy fél liter vízben nagyjából fél óra alatt. Ha kész, hűtsd ihatóra, tegyél bele mézet és hajrá!
Anyukám vitaminbombája
Télen anyukám szakmányban készíti ezt a finomságot, aztán befőttesüvegben hordja szét a gyerekeknek-unokáknak. Első lépésként rengeteg grepfriutot pucol meg, gondosan leszedve a keserű hártyás részt. Ezután egy nagy tálban összekeveri jó kiadósan mézzel – és kész is! Legjobb, ha pár napig áll, bár nálunk nagyon kell igyekezni, ha az ember szeretne kapni belőle.
Dédi mindent gyógyító levese
Gyerekkoromban, ha valaki ágynak esett valamilyen téli nyavalyával, megjelent a Dédi egy hatalmas cekkerrel. És nekiállt levest főzni. Nem is levest, hanem a LEVEST, igazi tyúkból, rengeteg zöldséggel, és főleg jó sok fokhagymával, valamint gyömbérrel. Az ember már attól gyógyulni kezdett, ahogy az illatok elkezdtek a konyhából szállingózni. De a leves nem tartozik a gyorstüzelésű fegyverek közé, hosszú órákon át fő. Amikor elkészült, Dédi szép komótosan mindent kiszedett a léből, a tyúkot felaprította. Aztán konyharuhát tett egy tálcára, arra egy tányért. A tányérba cérnametélt került, arra a hús és zöldség, végül az aranyszínű lé. Ettől aztán gyógyult mindenki, mint a parancsolat. Én a tél beköszöntével főzök az életmentő levesből egy hatalmas adagot, aminek a levét adagonként lefagyasztom, és ezt használom a levesek alapjaként.
+ 1 az én titkos fegyverem
Az én titkos fegyverem a testi-lelki egészség megőrzésére, a feltöltődésre és a kikapcsolódásra a szolárium. Bár idén nem panaszkodhatunk, kijutott novemberben is a napsütésből, de ez az őszi fény már messze nem ugyanaz, mint a nyári. Úgyhogy irány a szoli és a melegedés
Mona
Impresszum   ÁSZF   1139 Budapest, Rozsnyai utca 11. Telefon/Fax: (06-1) 350-9371 Mobil: (06-70) 371-3473