Hogyan figyeljünk bőrünk épségére és szépségére?

Hogyan figyeljünk bőrünk épségére és szépségére?

 

 

Szépségünk alapja a megfelelően hidratált, sima és bársonyos bőr. Az a sokat emlegetett „babapopsi” effektus, ami meghatározza korunk szépségideálját az arcbőrünket tekintve. Valljuk be őszintén, hogy valóban sokat számít, hogy bőrünk mennyire ápolt. Hiszen hiába teszünk fel egy szép sminket magunkra, ha közben bőrünk szinte lepereg a szárazságtól, vagy éppen csillogni kezd a zsírosodástól. Ezen felül pedig a megjelenő aknék, pattanások, anyajegyek, fehér kis foltocskák nagymértékben megkeseríthetik a mindennapjainkat.

Viszont jó hír, hogy vannak olyan praktikák, amelyekkel időben orvosolhatjuk ezeket a problémákat, ha kellő figyelmet fordítunk állandó és levehetetlen ruhadarabunkra, a bőrünkre. Íme 3 olyan szuper apróság, amikre ha odafigyelsz, kiváló alapot teremtesz arra, hogy bőröd mindig táplált és bársonyos legyen.

Akármilyen sminket is használsz, a nap végén mindig körültekintően távolítsd el azt! Bőröd épsége a tét!

A smink köztudottan eltömíti a pórusokat, ezért minden áldott nap szükséges teljes mértékben megszabadulni tőle. Ez nem végezhető el egy egyszerű arcmosással vagy fürdéssel. A látszat ellenére, a tiszta vagy szappanos víz használata után, bőrünk pórusai nem tisztulnak ki megfelelően. Arról nem is beszélve, hogy a szappan vagy a tusfürdő nem arra lett kitalálva, hogy arcot mossunk vele. Sok esetben ezek a termékek kiszárítják az arcbőrt, ezért egyáltalán nem javasolt a sminkeltávolítás ezen módszereit használni. Ehelyett vásárolj inkább kifejezetten sminkeltávolításra ajánlott arclemosó tejet vagy kendőt. Titokban megsúgjuk, hogy ha kisbabád van otthon, és nem volt időd sminkeltávolító szert vásárolni, a popsitörlő kiváló helyettesítő lehet, ideiglenesen. Ami rendkívül fontos még, hogy a sminkeltávolítás fontosságára különösen figyelj oda szolizás előtt is, hiszen ilyenkor egyrészt az arcod foltosan barnulhat, másrészt a bőrödnek sem teszel jót vele.

Ne kínozd magad!

A pattanásos bőr nyomkodása nem megoldás. Azzal, hogy folyamatosan bántod ezeket az aprócska kitüremkedéseket, csak még nagyobb kárt okozol. Egyrészt, mert a körmöd alól és az ujjadról könnyedén „átszivároghatnak” a baktériumok a bőröd mélyebb szöveteibe, ami további elváltozásokat, megbetegedéseket okozhat. Másrészt, mert a nyomkodás következtében még nagyobb gyulladást okozol a pattanások környékén, így kétszer annyi idő alatt fognak felszívódni, mintha nem bántottad volna őket. Egyébként az efféle típusú bőrre is kiváló megoldás lehet a szoláriumozás. A szolizás segíthet leszárítani a kis, kéretlen betolakodókat, így megkönnyítve a pattanások, a kelések, az ekcéma eltűnésének folyamatát.

Soha ne feledkezz meg a hidratálásról!

Ami ebben a tekintetben azt jelenti, hogy használj minden nap, lefekvés előtt valamilyen arcvédő, hidratáló krémet. A drogériákban nagyon sokféle arckrémet és testápolót találhatsz, mindenféle bőrtípusra, így neked csak annyi a feladatod, hogy szánj elég időt a számodra legmegfelelőbb krém kiválasztására, és az esti fürdőzés, zuhanyzás után egyszerűen csak kend be magad tetőtől talpig. A szoláriumozást illetően is fontos megemlítenünk a hidratálást, hiszen a barnulás csodás mellékhatása mellett a bőröd ilyenkor jobban igényli a tápanyag utánpótlását. Erre a jelenségre fejlesztett ki a KiwiSun egy hidratáló testkrémet, az Ohau Island nevű termékét. Ha extra szuper hidratáltságra vágysz, akkor neked is ez lesz a top kedvenc! De miért is?

Oahu Island, avagy a bőrhidratálás és a barnulás katalizátora szolizás előtt

A KiwiSun ezen termékének kiemelkedő összetevője a Kukui Dióolaj, amely Hawai szigetén régóta használatos. Ez a fajta olaj behatol a bőr legmélyebb rétegeibe, ezért elképesztően gyorsan és mélyen hidratálja azt. Mindemellett ráncfeltöltő és barnulást elősegítő összetevők teszik ezt a terméket kiválóvá azok számára, akiknek kifejezetten fontos szolizás előtt a megfelelő vitamin-utánpótlás és a ránctalanító, bőrfeszesítő hatás. Ismerkedj meg a KiwiSun által fejlesztett, barnulást elősegítő kozmetikumokkal! Ebben a listában az Oahu Island termékünkről is minden további információt megtalálsz. Link:

     

- KEZDŐLAP - BUDAPESTI SZALONOK - VIDÉKI SZALONOK - SZALONOK KÜLFÖLDÖN - KOZMETIKUMAINK - ÜZLETI AJÁNLAT - MARKETING AJÁNLAT - KARRIER - BLOG - BÉRLETELLENŐRZŐ - ENGLISH VERSION