Nyitóoldal
 
Miért a KiwiSun?
 
Kiwisun szalonok
 
Gépeink
 
Áraink
 
Franchise csatlakozás

0,3 EU konform szabvány

Piaci szabályozások

Szolárium szabályozás, 0.3W/m²

A szoláriumok üzemeltetését egyre több európai ország köti szigorú szabályokhoz. Az Európai Unió által is bevezetett szabályozás célja, hogy csökkenjen a szoláriumozás alatt a bőr UV-terhelése, ezáltal csökkenjen a leégés kockázata. A rendelet szerint a szolárium gépek UV-fény kibocsátását maximalizálták. A szolárium készülékek UV-teljesítménye maximum 0.3 W/m² lehet, ami megfelel nyáron, az egyenlítőnél, délben mért sugárzás teljesítményének. A szabályozás a készülékek barnító erejére, a készülékben használt csövekre és a készülékek életkorára is vonatkozhatnak.

ELSŐKÉNT MAGYARORSZÁGON  A KIWISUN SZOLÁRIUM HÁLÓZAT VEZETTE BE, KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL, AZ EU ÉS HAZAI SZABÁLYOZÁSNAK 100 %-BAN MEGFELELŐEN, A 0.3 W / m² FELÜLETI TELJESÍTMÉNYT , MINDEN KÉSZÜLÉKÉRE VONATKOZÓAN.

Ezért büszkén és hivatalosan is igazoltan mondhatjuk el:

eu

EU-KONFORM SZOLÁRIUMOK A
KIWISUN STÚDIÓKBAN!EU 0,3-as csöveinkről

Az elmúlt években lendületes kutató-fejlesztő munka kezdődött, amely tudományos kutatásnak és technikai fejlesztésnek az eredményeképpen születettek meg a legújabb, 0,3 W/m² minimális UVB sugárzást kibocsátó szolárium csövek, amelyek már az egészséges és biztonságos barnulás korszakát jelentik.
A KiwiSun Szolárium Franchise Hálózatban széles körben, országosan elsőként bevezettük a 0,3 W/m² szolárium csövek használatát az összes stúdiónkban, amelyek a legszigorúbb sugárbiológiai követelményeknek is megfelelnek!
A csúcsminőségű, holland és német fejlesztői mérnöki munkát dicsérő, eredeti, gyári SKIN ANGEL 0,3. W/ m² és a BODY TONE 0,3 W/ m²  biztonságos  szolárium csöveknek köszönhetően,  megnövekedett a barnulási, relaxációs időszak, amelyet vendégeinknek változatlan áron nyújtunk.

Az eredmény

Biztonságos barnulás, szabályozott kereteken belül!

A KiwiSun stúdióiban nincs leégés, nincs veszélyes bőrpír, ezért fehérebb bőrűek is bizalommal használhatják szolgáltatásunkat. Új generációs szoláriumunk már nem szárítja és feszesíti a bőrt, és jelentősen mélyebb, tartósabb barnulást eredményez. A szoláriumozás biopozitív hatásai fokozottan érvényesülhetnek:
  • a D-vitamin termelődés növekszik
  • immunrendszerünk erősödik
  • csökken sokféle betegség kockázata
  • nő az antidepresszáns hatás  *
( * Dr. Nicolai Worm: „A gyógyító D – Hogyan véd meg a napfényvitamin a szívinfarktus, a rák és más civilizációs betegségektől” című könyvéből, 2009.)

Bármelyik KiwiSun Stúdióban minőségi környezetben,  biztonságosan   barnulhat!


Felügyelet és ellenőrzés

Magyarországon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatósága (MKEH), az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ANTSZ) és az Egészségügyi Minisztérium (EÜM) is vizsgálódik.
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatósága (MKEH) már kiadott egy közleményt, mely szerint az Európai Fogyasztói Termékekkel Foglalkozó Tudományos Bizottság (SCCP) ajánlásának betartását – ami Magyarországon még nincs honosítva – 2010. január 1-től a hazai szolárium stúdiókban folyamatosan ellenőrzi! Az ajánlás szerint a szoláriumok eritémásan súlyozott felületi sugárterhelése nem érheti el a 0,3 W/m² értéket.

Minőségi garancia és tanúsítvány

A KiwiSun Szolárium franchise hálózatban, a központi minőségellenőrzési rendszernek köszönhetően, az ország bármelyik KiwiSun szalonjában, garantáltan a hazai szabványok szerint működő szolárium készülékeket találhatnak vendégeink.

Az összes hazai KiwiSun szolárium szalonban, a franchise központ rendszeresen ellenőrző mérésekkel igazolja, hogy tagjai csakis az EU és hazai jogszabályoknak megfelelő, 0,3 W/ m²  teljesítmény határon belül üzemelteti szolárium készülékeit.

A franchise központ rendelkezik a Országos Közegészségügyi Központ Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Igazgatóságának szakvéleményével, amely tanúsítja, hogy a szolárium gépek és csövek a sugárvédelmi mérések alapján, megfelelnek a MSZ EN 60335-2-27. szabványban leírtaknak, a mért sugárzási teljesítmény értékek a szabványban megengedett 0,3 W/m2 érték alatt vannak.
A szakemberek által bemért típusú és az előírásoknak megfelelő készülékeket a következő képen látható ellenőrző matricával látja el és 6 havonta újítja meg a franchise központ, amelyeknek jobb alsó sarkában ellenőrizhetik vendégeink az igazoló matrica lejárati határidejének érvényességét.
ell

A hazai szolárium stúdiók és készülékek hivatalos ellenőrzésre jogosult hatóság honlapja:

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti Hatóság
(Hungarian Trade Licensing Office)
http://mkeh.gov.hu

 
Impresszum   ÁSZF   1139 Budapest, Rozsnyai utca 11. Telefon/Fax: (06-1) 350-9371 Mobil: (06-70) 371-3473